Twee maanden van huis

Na het EK in Silvaplana waren de doelstellingen voor aankomend seizoen duidelijk; knetterveel uren maken en de echte aansluiting vinden bij de senioren. Omdat de verschillen klein waren in Silvaplana binnen de middenmoot is er een kans ontstaan die absoluut niet verloren mag gaan. Veel uren maken is in een sport zoals surfen makkelijker gezegd dan gedaan, je weet namelijk nooit zeker of de condities wel zodanig zijn dat je kan varen. Om zeker te zijn van wind en warmte is er daarom besloten de wintermaanden in Aruba door te brengen.

In de oorsprong was de opzet van de trainingsblokken in Aruba hetzelfde als normaal; je vliegt heen, traint een aantal dagen om vervolgens terug te vliegen. Uiteraard zouden de blokken training wat langer zijn dan normaal omdat het zo’n zware reis is, maar het plan was redelijk ‘gewoon’. Een serieuze stijging aan infecties in Nederland leverde echter een hoop onzekerheid en gevaar op om constant heen en weer te vliegen. We hebben er daarom voor gekozen om van december tot eind januari in Aruba te blijven en dus niet terug te gaan.

Twee maanden van huis

Dit klinkt natuurlijk als een droom en hoewel ik niet wil zeggen dat dat het niet was, zaten er toch wat haken en ogen aan het verhaal. Ik had namelijk ook mijn tweede tentamenperiode terwijl ik in Aruba zat. Gelukkig heeft de Universiteit Leiden, waar ik aan studeer, mij de mogelijkheid gegeven om de tentamens in het buitenland te maken waardoor niks mijn avontuur in de weg stond!

Al met al is dit een onvergetelijke ervaring geweest. Ik heb nog nooit zoveel kunnen trainen als ik daar heb gedaan en zeker niet op het niveau wat we daar hebben gehaald. Het zijn echter niet alleen de trainingsuren waar ik warme herinneringen aan over zal houden; ik heb daar een hele hoop mensen leren kennen en dingen met deze mensen meegemaakt waardoor zij allemaal een speciaal plekje in mijn hart zullen houden.

Uiteindelijk kwam ook dit avontuur tot een eind, maar ik treur er niet om. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, ben ik alweer onderweg naar de Carnavalsrace in Cádiz, er blijft immers altijd wat te doen. De kans dat ik volgend jaar terugkeer naar Aruba is aanwezig, dus wie weet wat voor avonturen mij de volgende keer daar te wachten staan.