Next up: Mallorca!

Op naar het Europees Kampioenschap

Na een uitgebreide voorbereiding buiten het seizoen, vertrek ik op 4 april om drie dagen later te beginnen aan het Europese Kampioenschap. Afgelopen winter is absoluut mijn meest intensieve winter geweest in de drie jaar dat ik dit doe. Ik ben namelijk, als je alle trainingsstages in het buitenland bij elkaar optelt, bijna zeven weken weg van huis geweest!

Ik begin daarom ook met een goed gevoel aan het EK. Ik weet dat de voorbereiding niet heel veel optimaler had kunnen zijn met een schoolcarrière. Ik moet mijn school, Helen Parkhurst, daarom ook heel dankbaar zijn voor de kansen die zij mij geven om mijn sport te kunnen beoefenen.

Next up: Mallorca!

Het is wel een belangrijk EK voor ons. Wij krijgen niet veel de kans om ons te meten met de rest van de wereld, dus een event zoals het EK waar iedereen van de wereld aan mag meedoen is een goede kans om te kijken waar we staan. Daarnaast is het een event waar ik heel graag wil presteren, omdat je tegen zo veel goede surfers kan varen. Maar naast de gewone voordelen van een Europees Kampioenschap is het EK in Mallorca ook speciaal omdat het de kwalificatie is voor het World Sailing WK. Deze vindt plaats in Polen en er mag maar één zeiler of surfer van iedere jeugd discipline van alle landen aan meedoen. Omdat dit zo een speciaal evenement is wil ik me heel graag kwalificeren hiervoor.

Wish me luck!