Een avontuur naar de andere kant van de wereld

Training met Lilian de Geus

Op 9 februari 2019 begon ik aan een van de meest bijzondere ervaringen van mijn leven. Na anderhalve dag reizen stond ik op het vliegveld van Auckland, Nieuw-Zeeland! Ik was uitgenodigd om hier tweeënhalve week te gaan trainen met de wereldkampioene RS:X, Lilian de Geus. Samen met haar, haar coaches en mijn teamgenoot Luc Schmitz probeerden we elkaar en onszelf zo perfect mogelijk voor te bereiden op het aankomende seizoen.

Nieuw-Zeeland was een geweldige periode. We kregen de kans om niet alleen met ons drieën ook met de vrouwelijke Chinese top te trainen, die er tijdens dezelfde periode zaten. We gingen het water op bij Takapuna Sailing Club, waar tevens volgend jaar het WK senioren zal worden georganiseerd.

Een avontuur naar de andere kant van de wereld

Het niveau was erg hoog, dus we werden echt gepushed om het maximale uit onszelf te halen. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt omdat we normaal gesproken niet met concurrentie uit het buitenland trainen. De training van de Chinese vrouwen werd nog even verstoord door een paar langs zwemmende Orka’s, ik vond het niet zo erg dat wij toen net van het water af waren.

Naast windsurfen hebben we ook nog andere dingen gedaan. Om te beginnen hebben we Auckland kunnen verkennen en ook hebben we nog een dag gefietst en gegolfsurft.